Hivatalosan is elindította a napokban az első hawaii járatát a Southwest Airlines. A diszkont légitársaság WN 6808 számú járata Oaklandből indult Hawaii állam fővárosába, Honoluluba, de nemsokára bővül az útvonalhálózat.

A nyitójárat személyzete (Fotó: Southwest Airlines)

A 2017 októberében bejelentett útvonalat a légitársaság 2018-ban tervezte megnyitni. Azonban a kiterjesztett kéthajtóműves üzemelésre szóló (ETOPS) engedély megszerzése elhúzódott, így végül csak most szállhatott fel az első kereskedelmi járat.

A következő hetekben tovább bővíti hawaii szolgáltatását a légitársaság.

Így április 7-től már Kahului is elérhető lesz a kaliforniai városból, májusban pedig San Jose-ból is napi járatot indít a Southwest a két hawaii városba.

A légitársaság április végétől napi négy járatot teljesít majd a szigetek között is, Oaklandből pedig már naponta kétszer fognak indulni a 737-esek Hawaiira.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első ETOPS-tesztrepülést február 5-én hajtották végre a légitársaság egyik Boeing 737-800-as gépével. Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) ezt követően adta meg a légitársaság számra az üzemeléshez szükséges engedélyeket.

Az útvonalakat kezdetben a Next Generation-változatokkal teljesíti majd a légitársaság. Később az útvonalak fő típusának a 737-esek MAX-verzióját szeretnék beállítani, ám mivel a típust földre parancsolták, ez bizonyosan késedelmet szenved.

Fotó: Southwest Airlines