Törölte menetrendjéből és a foglalási rendszerekből a 2019. március végétől tervezett, napi második járatát a Ukraine International Airlines (UIA).

Az ukrán nemzeti légitársaság a napokban kiadott hivatalos menetrend-frissítése szerint mégsem indítja el 2019. március 31-től, azaz a jövő évi nyári menetrend kezdetétől a napi második járatát Kijev és Budapest között.

A Ukraine International Airlines szeptemberben kiadott közleménye szerint 2019. március 31-től kezdődően bővítették volna a kínálatukat a Kijev-Budapest útvonalon, naponta kettő, azaz heti tizennégy járatra. A napi második járatot a Windrose Aviationtől bérelt Embraer ERJ-145 gépek repülték volna.

A szeptemberi hivatalos közlés ellenére ősszel azonban bizonytalanná vált a bővítés, a napokban kiadott menetrend-frissítés szerint pedig biztosan elmarad.

A döntésre vélhetően a gyengébb kereslet, valamint az erős diszkont-konkurencia miatt került sor.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság ugyancsak visszavette a tervezett járatbővítést Bukarest irányába (nem lesz napi, hanem marad a heti négy járat), ugyanakkor Szófiába az előzetes terveknek megfelelően naponta közlekednek majd a bérelt Embraer ERJ-145-ösök.

Az UIA 2017. június 15. óta közlekedtet naponta járatokat az ukrán és a magyar főváros között, 183 ülést kínáló Boeing 737-800 típusú gépeivel.

A napi második járat helyi idő szerint 20 órakor indult volna Kijevből és két óra repülés után, szintén helyi idő szerint 21 órakor érkezett volna Budapestre, majd reggel 5:45-kor indult volna vissza és helyi idő szerint 8:10-kor érkezett volna Kijevbe.

Fotó: AIRportal.hu