A LOT lengyel légitársaság foglalási rendszeréből eltűntek a jövő nyárra tervezett, Budapest és New York-JFK közötti járatok, a foglalással rendelkező utasoknak varsói átszállást ajánl a cég.

A LOT Budapest és New York (JFK) közötti járatai 2023. június 2-től hetente három alkalommal (kedd, péntek, vasárnap) közlekedtek volna a korábban tervezett menetrend szerint, a szeptember végétől jövő nyár elejéig tartó szüneteltetés után.

A járatok most szerdán délelőtt viszont eltűntek a foglalási rendszerekből.

A foglalással rendelkező utasokat a légitársaság automatikus e-mail üzenetben tájékoztatta a törlésről, és az eredeti foglalással megegyező napokra, de varsói átszállással ajánlott fel alternatívát.

Fotó: AIRportal.hu

Amint korábban megírtuk, a LOT Budapest és New Yorki közötti útvonalán szeptember végén álltak le a járatok, a légitársaság eddig azt tervezte, hogy 2023. június 2-től újraindítja őket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Varsó és New York között viszont június 1-től heti 11-ről 14-re emeli járatainak számát a LOT, azaz a korábbi budapesti kapacitást a lengyel fővárosba helyezi át.

A Budapest–New York útvonal eltávolításával egyidejűleg viszont a Budapest–Szöul útvonalon sűrítést tervez a LOT, 2023. március 27-től heti 2 helyett már 3 járat közlekedik Dél-Korea fővárosába, Boeing 787-9-esekkel.

Az AIRportal.hu megkereste a lengyel légitársaság sajtóosztályát az ügyben, november 14-én megküldött válaszukban megerősítették értesüléseinket.

A Budapest és New York közötti járat megszüntetését azzal indokolták, hogy az így felszabadult kapacitással biztosítható a Varsó és New York közötti napi két járat a 2023-as nyári menetrendben.

A közlés hozzáteszi, hogy a LOT módosította a Budapest és Varsó közötti járatok menetrendjét, hogy a magyar utasaik rövid csatlakozási idővel szállhassanak át a lengyel fővárosban a New York-i járatokra.