Megszünteti Nis és Budapest között közlekedő járatát az Air Serbia.

A légitársaság és a szerb kormány közös döntése értelmében 2019. október 27. után az Air Serbia törli a közszolgáltatási szerződés keretében idén augusztusban elindított járatait a Nis – Budapest útvonalon – derült ki az Aviator légiközlekedési híreket és közleményeket szemléző oldalon megjelent hivatalos közlésből.

Az útvonal bezárására a dél-szerbiai régió állampolgárai részéről mutatkozó gyér kereslet miatt került sor.

Fotó: AIRportal.hu

A közszolgáltatási szerződés (PSO) alapján elindított, összesen 12 Air Serbia útvonal Nis repülőteréről (Baden Baden, Bologna, Frankfurt Hahn, Friedrichshafen, Göteborg, Hannover, Ljubljana, Nürnberg, Róma, Salzburg és Tivat – utóbbi szezonális) átlagosan közel 70 százalékos töltöttséggel repül, ehhez képet a budapesti járatok load factora csalódást okozott.

A légitársaság és a szerb kormány a budapesti járat megszüntetésével meg akarja előzni azt, hogy annak gyenge eredménye rányomja a bélyegét a többi, jól teljesítő útvonalra. Az Air Serbia a helyi önkormányzatok képviselőivel és a releváns állami intézményekkel folytatott egyeztetést követően az útvonal bezárása mellett döntött.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az október 27-e utáni időszakra repülőjeggyel rendelkező utasok számára a légitársaság visszatérítést ad.