Hétfőn megtalálták a Tara Air DHC-6-300 Twin Otterének roncsait, a gép előző nap tűnt el 22 emberrel a fedélzetén: hegynek ütközött, túlélőket nem találtak. A nepáli légitársaságnak 2010 óta ez volt a harmadik halálos kimenetelű balesete.

A nepáli hadsereg szóvivője hozta nyilvánosságra hétfőn, hogy a kutató- és mentőcsapatok megtalálták a vasárnap óta eltűntként keresett, a Tara Air üzemeltetésében lévő, De Havilland DHC-6-300 Twin Otter típusú repülőgép roncsait.

A kéthajtóműves kis utasszállító 19 utassal és 3 fős személyzettel indult Pokharából Jomsonba, de a hegyekkel körülvett célreptértől mintegy 30 kilométerre megszakadt vele a kapcsolat, abban a térségben, ahol a gépek megkezdik a süllyedést a völgyben lévő repülőtér megközelítéséhez.

A nepáli légügyi hatóság még vasárnap közölte, hogy bemérték a vészhelyzeti jeladó (ELT) jelét. A repülőgépet egy nehezen megközelíthető, hegyvidéki területen helikopterekkel is keresni kezdték, de a műveletet a kedvezőtlen időjárás és rossz látási viszonyok miatt meg kellett szakítani, amelyet csak hétfőn reggel tudtak folytatni.

A katasztrófa helyszínét végül hétfőn sikerült megtalálni és megközelíteni, túlélőket nem találtak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az 1979-ben gyártott, 9N-AET lajstromjelű repülőgép a helyszíni felvétel szerint egy sziklának ütközött.

A 13 nepáli, 4 indiai, 2 német utas és a 3 fős személyzet közül eddig 14 holttestet sikerült megtalálni.

A Tara Air légitársaságnak ez volt a harmadik halálos kimenetelű balesete a közelmúltban: 2016 februárjában ugyanezen az útvonalon, ugyanilyen típusú gépe ütközött hegynek, 2010-ben pedig szintén egy hegyoldalnak csapódott a Katmanduba tartó Twin Ottere.