A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói megtalálták az Alaska Horinzon pénteken ellopott és lezuhant Bombardier Q400-asának fekete dobozait, bár a hangrögzítő több darabban került elő.

Az FBI a Twitteren közölte, hogy a múlt pénteki események után az N449QX lajstromú repülőgép megtalált adatrögzítőit átadták a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottságnak (NTSB), a szakemberek már megkezdték az adatok kielemzését.

A nyomozók emellett emberi maradványokat is találtak a roncsok között, feltehetően a repülőgépet ellopó 29 éves tettes, a Horizon Air alkalmazottja, Richard Russel földi maradványairól van szó, de az FBI még várja az orvosszakértői véleményt.

Az Alaska Air regionális részlege korábbi közlése szerint szorosan együttműködik az FBI-jal, az NTSB-vel, illetve a Szövetségi Légügyi Hatósággal (FAA) a nyomozás sikeressége érdekében.

Grafika: Bombardier

Mint ismert, a férfi helyi idő szerint péntek este lopta el a Horizon Air 6 éves Bombardier Q400-asát a társaság bázisául szolgáló Seattle-Tacoma Nemzetközi Repülőtérről, majd engedély nélkül felszállt. A legutóbbi, szemtanúk által készített és közzétett felvételek szerint a férfi műrepülés-szerű manővereket hajtott végre, majd a repülőtértől körülbelül 40 mérföldre dél-nyugatra Ketron szigeten zuhant le, a repülőgép teljesen megsemmisült.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgépet a lezuhanása előtt két F15-ös vadászgép fogta el és kísérte, de a hírek szerint csak követték a Q400-ast.

A repülőteret rövid időre lezárták az eset miatt.