Számos új fedélzeti szolgáltatást és fejlesztést vezet be idén flottájában a Skytrax World Airline 2016 díjátadón „A világ legjobb légitársasága” címet elnyert Emirates.

Forrás: Emirates | © AIRportal.hu

Forrás: Emirates

A kabinbelsők fejlesztésére vonatkozó, többmillió dolláros program keretében a légitársaság zászlóshajóját jelentő A380-as repülőgépek fedélzeti lounge-a is megújul.

Sir Tim Clark, az Emirates elnöke elmondta: „Az Emirates A380-as gépeinek ikonikussá vált fedélzeti lounge-a nagy népszerűségnek örvend. Az utasaink értékelik annak lehetőségét, hogy nyugodt körülmények között nyújtózhatnak egyet az ízlésesen kialakított lounge-ban, ez a hosszútávú járatok esetében különösen igaz.

2008-as bevezetése óta az A380-as fedélzeti lounge az utasaink visszajelzéseit figyelembe véve apró, de eredményes újításokon esett át. Legújabb fejlesztésünket a privát jachtok kabinjai ihlették: megnöveltük többek között az ülősarkok méretét, és meghittebbé varázsoltuk a teret.”

Az új Emirates A380-as fedélzeti lounge a légitársaság „Végtelen Lehetőségek” fantázianevű standján mutatkozik be az Internationale Tourismus Börse-n (ITB), a világ egyik legjelentősebb turisztikai rendezvényén. Az első megújult lounge beszerelése az Emirates egyik új A380-as gépébe jelenleg is tart az Airbus létesítményében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utasok a terméket 2017 júliusától vehetik igénybe.

Ilyen lesz az új fedélzeti lounge

Forrás: Emirates

A lounge a légitársaság védjegyévé vált patkó alakú bár megőrzése mellett az új üléselrendezésnek köszönhetően több ülőhelyet kínál az ablakok mellett a bár mindkét oldalán. A privát jachtok kabinjainak elrendezését követve az ablak mellett lévő ülősarkok mellett asztalok is szolgálják a kényelmet.

Az új fedélzeti lounge tágasabb érzetet nyújt. A kabin és az ülések világosabb pezsgő színűek, fényes, sötét faburkolat-kiegészítőkkel.

A fedélzeti lounge az utastér többi részétől hangszigetelő függönnyel lesz elválasztva, az új ablaksötétítők beépített LED-es hangulatfényt és a surround hangzást biztosító mélynyomókat kapnak. A lounge-ban az utasok 55 inch-es LCD képernyőkön követhetik a legfrissebb járatinformációkat, vagy az élő hír- és sport TV közvetítéseket.

Az Emirates jelenleg üzemeltetett 93 A380-asának mindegyikében található fedélzeti lounge. A megújult lounge továbbra is a repülőgép felső szintjén várja a First és Business osztályú utasokat.

A lounge-ban az utasok gourmet fogásokat, a világ különböző tájairól gondosan kiválasztott borokat, limitált kiadású italokat, valamint koktélkülönlegességeket fogyaszthatnak.

A fedélzeti lounge mellett az Emirates A380-asok az iparágban vezető First osztályú lakosztályt és a Shower Spa-t, ággyá alakítható, minibárral felszerelt Business osztályú üléseket, tágas és csendes utastereket és fedélzeti Wi-Fi-t kínálnak, valamint a több mint 2500 csatornán filmeket, TV műsorokat, zenéket, podcastokat tartalmazó díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszert is biztosítják.

Az Emirates 5 kontinens 46 városába repül A380-as gépekkel. A világ legnagyobb A380-as üzemeltetőjeként a légitársaság jelenleg 93 kétszintes gépet működtet, és további 49 érkezését várja. Az Emirates 2008 óta közel 70 millió utast szállított a zászlóshajójának számító géptípussal.