Az új repülőgépek átadásainak csúszása miatt visszafogottan bővíti útvonal-hálózatát a dohai légitársaság – jelentették be a berlini utazási kiállításon.

A Qatar Airways mindössze 7 új úti célt közölt az ITB-n, 11 korábbi útvonalán indítja újra a járatokat és 35 viszonylaton növeli a járatok számát.

Az új úti célok a bangladesi Csittagong; Dél-Szudán fővárosa, Juba; a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosa, Kinshasa; a franciaországi Lyon és Toulouse; az indonéziai Medan; valamint a törökországi Trabzon.

Forrás: Qatar Airways

Az újrainduló útvonalak között pedig Peking, Birmingham, Buenos Aires, Casablanca, Davao, Márrákes, Nizza, Oszaka, Phnompen, Rász el-Haima és Tokió-Haneda szerepel.

Akbar Al-Baker vezérigazgató a bővítést konzervatívnak nevezte, és indokként az új repülőgépek átadásainak csúszását jelölte meg, mindkét nagy gyártó részéről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A foglalási rendszerek jelenlegi adatai szerint a Qatar Airways Budapest és Doha között továbbra is a keskenytörzsű Airbus A320-as típussal repül naponta az idei nyári és az utána következő téli menetrendben is.

Fotó: AIRportal.hu