Korlátozott mozgásképességű utasai számára alakított ki a moszkvai Domogyedovo új helyiséget, amely éjjel-nappal ingyenesen nyitva tart. 

Új váró nyílt az orosz főváros Domogyedovo repterén (DME) első emeletén, amelyet speciálisan a csökkent mozgásképességű utasok (PRM) számára terveztek. 

Az egyszerre 50 utas befogadására alkalmas társalgóban állítható támlájú székek, hideg- és melegvíz-adagolók, valamint természetesen járatinformációs monitor is található, mellette pedig mosdót és tusolót helyeztek el, az információs munkatárs pedig a nap 24 órájában rendelkezésre áll.

Forrás: Domodedovo Airport

A moszkvai Domogyedovo repülőtér ezzel éjjel-nappal ingyenes segítséget nyújt a speciális igényű utasai számára, amit indulásnál és érkezésnél egyaránt igénybe lehet venni, amennyiben közvetlenül felveszik a kapcsolatot a légitársasággal vagy a repülőtérrel. Ezen felül ingyenes parkolást kínálnak a korlátozott mozgásképességű utasoknak.

A légiközlekedésben egyre nagyobb szerepet kap a mozgáskorlátozott utasok támogatása. Korábban írtunk arról, hogy az Etihad autonóm kerekesszékeket tesztelt Abu-Dzabi repülőterén, a British Airways támogató csapatot hozott létre speciális igényű utasai számára, illetve tavaly október óta a Ferihegyen elektromos golfkocsi segíti a mozgáskorlátozottak szállítását a B-mólón.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.