Eltávolította a fedélzetéről az egyszer használatos műanyag eszközöket az Etihad Airways az egyik ultra hosszú távú járatáról, ezzel tisztelegve a Föld napja előtt, de hosszabb távú terv is van az akció mögött.

Az Abu Dzabiból Brisbane-be tartó járat fedélzetén 95 olyan tárgyat helyettesítettek újrahasznosítható műanyag eszközökkel, amelyeknél ez lehetséges volt, és csupán azok maradtak, amelyekre egyelőre nincs alternatív megoldás.

Ezek között szerepeltek a műanyag poharak, evőeszközök, edények, a fedélzeten kínált kényelmi eszközök műanyag zacskói, a fogkefék illetve a kávés poharak is, amelyek helyére azok környezetbarát alternatívái kerültek a járaton.

Forrás: Etihad Airways

A Föld napjának tiszteletére a légitársaság így akarta felhívni a figyelmet arra, hogy tudatos döntésekkel, csökkenthető a környezetszennyezés.

A kezdeményezés egyébként beleillik a légitársaság tervébe, miszerint 2020-ra 80%-kal csökkentik az egyszer használatos műanyagokat a fedélzeten.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nem az Etihad az egyetlen légitársaság, amely elkezdte a műanyagok kivonását a fedélzetről. Korábban a Hi Fly és az Air New Zealand is bejelentette, hogy újrahasznosítható műanyagot és egyéb megoldásokat alkalmaznak a repülőiken, a Qantas pedig 75%-kal csökkentené a hulladéktermelését 2021 végéig.