Elindította második, naponta közlekedő járatát az Emirates Prágába. Az Airbus A380-as Superjumbo mellett immáron egy Boeing 777-300ER is repül Dubaj és cseh főváros között a hét minden napján.

Forrás: Emirates

Július 2-án indult el az arab légitársaság második naponta közlekedő prágai járata, amellyel a 2010 óta üzemelő, 2016 nyara óta A380-assal teljesített napi járatot egészítik ki.

A légitársaság az új, EK 137/138-as járatokat háromosztályos Boeing 777-300ER-ekkel szolgálja ki. A repülőgépeken első osztályon 8, business-en 42, míg economy üléskategóriában 310 férőhelyet kínál az Emirates.

Az EK 137-es járat helyi idő szerint 15:30-kor hagyja el Dubajt, és menetrend szerint este nyolc előtt öt perccel érkezik meg Prágába, ahonnan alig egy óra negyven perces fordulóidőt követően 21:35-kor indul vissza az arab városba és másnap reggel fél hatkor érkezik meg.

A menetrend első sorban a Közel- és Távol-Kelet felé közlekedő járatokra átszálló utasok számára lesz ideális választás. Kedvező csatlakozási lehetőségek nyílnak az Emirates és a diszkont FlyDubai útvonalhálózatán többek között Balira, Bangkokba, Colombóba, Hong Kongba, Johannesburgba, Kathmanduba és Kuala Lumpurba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett a Csehországból a legnépszerűbb úti célnak számító, vietnami Hanoiba és Ho Chi Minh Városba mostantól még kedvezőbb a csatlakozási idő.

A Boeing 777-300ER kapacitásának köszönhetően pedig napi akár húsz tonnával több áru, ún. belly-cargo szállítható oda-vissza Dubaj és a cseh főváros között, ami pozitívan hat kereskedelmi kapcsolatok fejlődésére.

2010 óta az Emirates saját statisztikája szerint 1,7 millió utast szállított Prága és Dubaj között. Az új járatra a be- és kiutazó kereslet növekedése miatt volt szükség, a naponta közlekedő második járatnak köszönhetően éves szinten mintegy 262 ezerrel több ülőhelyet kínál az útvonalon a légitársaság.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás