A földi dolgozók pénteken Düsseldorf, Köln/Bonn, Stuttgart és Karlsruhe/Baden-Baden légikikötőjében szüntették be a munkát, budapesti járatok sem közlekednek emiatt.

A magyar főváros reptérüzemeltetőjének honlapja szerint a Eurowings törölte düsseldorfi, kölni és stuttgarti járatainak túlnyomó többségét, egyedül az esti, EW 9782/3 számú düsseldorfi járatpár várható a jelenlegi információk szerint.

Fotó: AIRportal.hu

Az aero.de portál cikke alapján a Ver.di szakszervezet hívta ismét sztrájkba a főként a biztonsági ellenőrzés területén dolgozó munkavállalókat, a négy érintett reptéren csaknem hétszáz járat esik ki.

Például Köln/Bonnban a tervezett 148-ból 144-et töröltek, Düsseldorfban a 391-ből 264-et, a reptereken összesen mintegy 89 000 utast érint a munkabeszüntetés a légikikötők szövetségének becslése szerint.

Mint megírtuk, legutóbb március 13-án volt hasonló sztrájk, akkor a Ver.di béremelést követelve Berlin, Bréma, Hamburg és Hannover repülőtereire hirdetett akciót, amely szintén érintett budapesti járatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.