Beruházásokkal bővíti a Lufthansa Technik tevékenységét az anyavállalat, nemzetközi jelenlétét pedig akár akvizíciók útján is növeli, a korábban tervezett részleges eladás helyett.

Ambition 2030 néven növekedési programot jelentett be a Lufthansa Technik, amelynek célja, hogy növelje vezető globális pozícióját a flották műszaki támogatása terén.

A vállalat a karbantartási, javítási és nagyjavítási szolgáltatások iránti kereslet hosszú távú növekedésére számít, kiemelten a hajtóművek területén, amelyhez a régebbi hajtóművek növekvő száma mellett az új fejlesztésűek magasabb karbantartási intenzitása is hozzájárul.

A hamburgi székhelyű karbantartóvállalat stratégiai beruházásokkal tervezi az alaptevékenysége bővítését és a jövedelmezősége növelését, emellett fejleszti a digitális üzletágát, nemzetközi jelenlétét pedig akár akvizíciók útján terjesztené ki.

Forrás: Lufthansa Technik Sofia

A Lufthansa-csoport az elmúlt időszakban több, nem szorosan a fő működési területéhez tartozó üzletágát és leányvállalatát értékesítette, így azt tervezte, hogy a Lufthansa Technik tulajdonának egy részétől is megválik, de ezt most elvetette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vállalat közleménye szerint a repülőgép- és kiemelten a hajtómű-gyártóknál felmerült problémák miatt jelentősen megnőtt a karbantartó-üzletág stratégiai értéke.

Emiatt a Lufthansa Technikre a csoport szerves részeként tekintenek, az üzletág ambiciózus bővítési programjának végrehajtásához nem tervezik külső befektető bevonását.

A Lufthansa Technik 2022-ben 5,6 milliárd euró bevételt ért el, az előrejelzések szerint ez az összeg idén meghaladja a 6 milliárd eurót, így az idei rekordév lehet a vállat számára.