Az illetékes törvényszék nem rendelte el a Malév GH felszámolását – közölte lapunk megkeresésére a Fővárosi Törvényszék.

Forrás: Malév GH

A Magyar Nemzet szerdai számában írt arról, hogy elkezdődött a felszámolási eljárás az állami tulajdonú MGH-val szemben.

Erre reagálva a törvényszék az AIRportal.hu kérdésére azt közölte: a csőd- és felszámolási eljárásról szóló törvény szerint a felszámolás kezdőidőpontja a felszámolást elrendelő jogerős végzésnek a Cégközlönyben történő közzététele. Amennyiben tehát a bíróság elrendeli bármely cég felszámolását, akkor az a Cégközlönyben közzétételre kerül és onnan a közvélemény megismerheti a felszámolással kapcsolatos információkat.

A legfrissebb, ma megjelent cégközlönyben nem szerepel ezzel kapcsolatos közzététel.

Lapunk még kedden megkereste az MGH-t, ahol visszahívást ígértek, de a társaság azóta nem jelentkezett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Eközben a HVG azt írta, a Demján Sándor nagyvállalkozó közvetett érdekeltségébe tartozó Airport Security is lépett: 36 millió forintos lejárt tartozása miatt kezdeményezett eljárást.

Az MGH még kedden eljuttatott egy közleményt az MTI-hez, ebben Herczog Péter vezérigazgató azt írta,  a társaság pénzügyi helyzete stabil, a céggel szemben egyetlen szállító sem indított felszámolási, vagy más, adósságrendezésre irányuló eljárást.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!