A júniusban a földi kiszolgálócég vontatójárművének kigyulladása miatt megégett, tizennyolc éves A340-300-asát leselejtezi a Lufthansa, mert nem éri meg kijavítani az orr-rész súlyos sérüléseit.

Forrás: Twitter

Június 11-én a frankfurti reptéren kigyulladt a földi kiszolgálócég repülőgép-vontatója, emiatt megégett a Lufthansa Star Alliance-festésű A340-300-asa.

Most a légitársaság egyik szóvivője az aerotelegraph.com cikke szerint elmondta, hogy a vizsgálatok után úgy döntöttek: leselejtezik az A340-est.

A tűz okozta kár mértéke miatt ugyanis nem éri meg kijavítani a sérüléseket.

Azon még egyelőre gondolkodnak, hogy mit kezdjenek a leselejtezett repülőgéppel, lehetséges, hogy megtartják, és alkatrészbányának használják majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelentések szerint épp üresen mozgatták a 2000-ben forgalomba állított négyhajtóműves, D-AIFA lajstromjelű Airbust, a tűz oltása közben néhányan könnyebben megsérültek. A repülőgép orr-része a fotók tanúsága szerint is súlyosan sérült, alul átégett a burkolat.

Így az információk alapján nem csak a szerkezet, hanem a pilótafülkét is magában foglaló törzselemben elhelyezett műszaki rekeszben az elsődleges fontosságú rendszerek, számítógépek is súlyosan károsodtak.