Nemzetközi biztonsági képzést tartott Budapesten a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA), amelyen a Budapest Airport biztonsági területen dolgozó saját és partner vállalatok és hatóságok szakemberei vehettek részt.

Fotó: Budapest Aiport | © AIRportal.hu

Fotó: Budapest Aiport

A Budapest Airport lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint sikeresen teljesítették hazai légiközlekedési szakemberek a légiközlekedési biztonsági menedzsment képzést, amit a Budapest Airport tett lehetővé – elsőként Magyarországon. A tréning célja a hazai polgári légiközlekedés védelemben együttműködő vállalati és hatósági szervezetek továbbképzése volt, amivel elsajátíthatók a legfontosabb vezetői és ügyviteli technikák a biztonsági területen. A Budapest Airport azért is hozta Magyarországra a legnívósabb, az IATA szakemberek által tartott tréninget, hogy fejlessze a hazai légiközlekedés biztonsági kultúráját.

Az ötnapos képzésen az elméleti oktatást és a valódi krízis körülményeket szimuláló gyakorlatokat egy vizsga zárta, így valamennyi résztvevő, akik a Budapest Airport és más repülőtéri partnerek – légitársaságok, földi kiszolgáló cégek, repülőtéri hatóságok – biztonsági területen dolgozó szakemberei voltak, IATA-oklevelet vehettek át a képzésről.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a közlés szerint azt hangsúlyozta, hogy a repülőtéren az egyik legfontosabb tényező a biztonság, ezt az is bizonyítja, hogy a Budapest Airport munkavállalóinak nagyobb része a biztonsági szakterületen dolgozik és az elmúlt években több milliárd forintot költött a cég a biztonsági technikai eszközökre és berendezésekre.

A Budapest Airport 2015-ben indította el saját felnőttképzési központját, az Airport Training Centert, részben a repülőtéren elérhető szakmák és speciális eszközök kezeléséhez szükséges OKJ-s képzések megvalósításához, részben pedig a saját dolgozók rendszeres képzéséhez. Az IATA Biztonsági Menedzsment program az első nemzetközi képzés volt, amit a Budapest Airport Magyarországra hozott és amit egy sor újabb tréning követ a következő hónapokban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.