A Lufthansa azt várja az Airbus A350-esek müncheni üzemelésétől, hogy veszteségesről nyereséget teremlőre tudja fordítani a hosszútávú járatokat.

A Lufthansánál februári bemutatása óta felpörgött az A350-es bevezetése, a múlt hétvégén már a harmadik gép érkezett meg a müncheni bázisra, az eseményen a Bloomberg gazdasági hírügynökségnek nyilatkozott Wilken Bormann, aki a müncheni üzemért felelős. Elmondása szerint a gépek 25 százalékkal hatékonyabban üzemeltethetők, mint a négyhajtóműves Airbus A340-esek, amelyeket kiváltanak velük.

Ez jelentős megtakarítást jelent, ezért a Lufthansa nem kevesebbet vár a típus bevezetésétől, mint azt, hogy a jelenleg veszteséges interkontinentális járatok nyereséget kezdjenek el termelni. Ezt az is alátámasztja, hogy a megrendelt 25 gépből 15-öt Münchenbe telepít a német légitársaság.

A fordulat egyébként nem lenne példa nélküli még a Lufinál sem, mivel a frankfurti bázison bevezetett változásoknak köszönhetően a hosszútávú járatok ma már nyereséget hoznak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Ebben az évben hat A350-es érkezik Münchenbe, 2018 végére pedig 12 lesz a bajor bázison. Jelenleg a gépek Delhibe és Bostonba közlekednek Bajorország fővárosából, a harmadik géppel április 15-ével már Mumbaiba is a legújabb típussal is repülnek majd, ezeket pedig további távol-keleti városok követik majd. A Lufthansa Hongkongba, Pekingbe, Sanghajba és Tokióba ma még az A340-essel jár, de fokozatosan ezeken az útvonalakon is átállnak az A350 XWB-re.

A Lufthansa jelenleg 25 szélestörzsű gépet állomásoztat Münchenben, ezek közül 16 darab A340-es, ezeket a hosszútávú hálózat nagyjából felén üzemeltetik, de Bormann azt nem mondta el, hogy hány járat veszteséges.

A német cégcsoport összesen 25 darab Airbus A350-900 XWB-t rendelt meg az Airbustól, a repülőgépeket 2023-ig folyamatosan szállítja az európai gyártó. A Lufthansa A350-eseit háromosztályos elrendezésben 293 utas szállítására rendezték be, 48 utas üzleti osztályon, 21 utas Premium Economy osztályon 224-en pedig turista osztályon utazhatnak.