Az idei évben nyolcezer új munkavállalót tervez felvenni a Lufthansa-csoport. Ennek fele légiutas-kísérő lenne, és mintegy kilencszáz pilótát is keresnek.

Bejelentette Carsten Spohr, a Lufthansa vezére, hogy a holding légitársaságainál az idén nyolcezer új dolgozót szeretnének munkába állítani – írja az aero.de portál.

Legfőképp légiutas-kísérőket keresnek, többük a már korábbi információknak megfelelően a csődbe ment és a konszern által javarészben átvett Air Berlintől érkezhetnek. A nyugdíjazásokkal és a természetes fluktuációval együtt is több ezerrel növekedhet majd a jelenlegi mintegy százharmincezres dolgozói létszám.

Forrás: Lufthansa

A négyezer új légiutas-kísérő közül a két legnagyobb bázisra, Frankfurtba és Münchenbe mintegy kétezer-ötszázan kerülnek majd.

Ezen kívül nagyjából kilencszáz pilótát is fel szeretne venni a holding, közlésük szerint többüket maga a Lufthansa képezné ki. Mint arról beszámoltunk, az elmúlt hetekben sikerült a megegyezés felé haladni a pilóta-szakszervezetekkel a munkakörülmények és juttatások körüli vitákban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nagyjából kétezer-hétszáz új dolgozó kell az erősen bővülő Eurowings diszkont leánycéghez, itt a pilóták körül volt némi vita. Ugyanis az Air Berlinnél dolgozók arra számítottak, hogy a német érdekképviselet, a Vereinigung Cockpit (VC) segít majd nekik egyszerűsített módon átkerülni a Eurowingshez.

Ám végül a Lufthansa-holdinggal folytatott tárgyalásokon voltaképp megpuccsolta az ezzel kapcsolatban elfogadott tervet a szakszervezet vezetősége, és lekerült a napirendről a közvetlen átvétel.