A budapesti Kálvin téren a Wizz Air, az Air France-KLM, a Norwegian és az Aegean utasai kinyomtathatják a csomagok azonosító címkéit, de egyes járatokra az utasfelvétel és a beszállókártya kinyomtatása is elvégezhető.

A cég közleménye szerint megelőzve sok európai repülőteret mostantól a Liszt Ferenc légikikötőtől távol, elsőként a főváros egyik legforgalmasabb pontján, a 100E jelzésű reptéri expresszbusz megállójához közel is el lehet végezni az utasfelvételi folyamatot, továbbá a poggyászcímke nyomtatását.

A szolgáltatást igénybe vevő utasok a reptéren így saját maguk adhatják fel a csomagjukat az erre kialakított úgynevezett drop-off pultoknál. A Kálvin téren a beszállókártya is kinyomtatható, de lehetőség van bizonyos járatokra az online utasfelvételi folyamat (check-in) elvégzésére is. A lehetőség egyelőre a Wizz Air, az Air France-KLM, a Norwegian és az Aegean légitársaságok utasai számára érhető el.

(Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert)

A Budapest Airport lapunkhoz eljuttatott közleménye kiemeli: mindent megtesz annak érdekében, hogy a repülőtéri folyamatokat egyszerűsítse és gyorsítsa, ezzel is sokkal komfortosabb élményt biztosítva az utasoknak.

A vállalat célja az újítással a repülőtéri sorban állás csökkentése, ezáltal a terminál áteresztőképességének növelése és a folyamatok felgyorsítása volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A közlés emlékeztet arra, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér már második negyedéve ér el kimagasló pontszámot a nemzetközi utaselégedettségi felmérésen (ASQ), amelyhez a terminálmenedzsment terén végzett fejlesztések is nagy mértékben hozzájárultak. A biztonsági ellenőrzésnél az átlagos várakozási idő mindig 15 perc alatt van, köszönhetően többek között annak, hogy a kisebb műszaki eszközöket átvilágítás előtt nem kell kivenni a kézipoggyászból.

A repülőtéri check-in folyamat gyorsaságát szintén támogatja az a 24 darab poggyászcímke-nyomtató, amelyek a 2A és 2B terminálok indulási csarnokában találhatók. A Ryanair járataira májustól már mindkét terminálon be lehet jelentkezni, és a gyors repülőtéri áthaladást a Budapest Airport terminál információs kollégái is folyamatosan segítik.