Bővülő terminálok, új kereskedelmi egységek, logisztikai fejlesztések jellemzik a zürichi repülőteret, amelyből óriásközpontot akarnak kialakítani a következő években.

Decembertől a schengeni előírásoknak is megfelelő terminálrészt adnak át a zürichi repülőtéren, ezen kívül új check-in pultokkal is bővül a terminál. Egy most formálódó nagy ingatlanfejlesztés során pedig 200 ezer négyzetméternyi területet akarnak hasznosítani.

forrás: Unique

A repülőteret üzemeltető cégtől (Unique – Flughafen Zürich AG) szerzett információk szerint – a svájci vállalásoknak megfelelően –a zürichi objektumot is alkalmassá teszik a schengeni övezetből illetve azon kívülről érkezők elkülönítésére, továbbá azok ellenőrzésére, akik az övezetek közötti átszálláshoz ezt a repülőteret választották. Ez a munka még idén befejeződik.

Az egyik legnagyobb bár a régi terminálon

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Zürich 2010 nevű projektben a biztonsági vizsgálatok központosítását is elvégezték. Ezt a feladatot egy megnövelt alapterületű csarnokban látják el mostantól.
A repülőtér következő 4-8 évét jelentősen meghatározza a The Circle nevű óriásprojekt. Az üzemeltető tulajdonában lévő szomszédos területen kiszolgáló bázist, raktárakat, irodákat, hoteleket és más kereskedelmi egységeket fognak építeni. Minderre körülbelül egymilliárd svájci frankot szánnak. A Unique vállalat együttműködik ebben a közeli Kloten faluval illetve a zürichi kantonnal is.

Idén az első félévben a repülőtér üzemeltetője 48 százalékkal több nettó nyereséget ért el, mint a tavalyi azonos időszakban. Zürichben 9 százalékkal több utas fordult meg, mint 2010 első hat hónapjában.

forrás: ingatlanmenedzser.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!