Negyven darab turbolégcsavaros ATR utasszállító repülőgépre kötött megrendelési szerződést a Lion Air Group. Az indonéz vállalat ismét az európai gyártó legújabb generációs regionális típusát, a 72-600-ast választotta.

ATR 72-600 a Wings Air színeiben. (Fotó: ATR Aircraft) | © AIRportal.hu

ATR 72-600 a Wings Air színeiben. (Fotó: ATR Aircraft)

ATR 72-600 adatok

Törzshossz: 27.1 méter
Szárnyfesztáv: 27 méter
Magasság: 7.65 méter

Utaskapacitás: 68-74 fő
Hajtómű típusa: 2db Pratt&Whitney 127M
Utazósebesség: 510km/h
Maximális felszállósúly: 23 tonna
Maximális hatótáv: 900 tengeri mérföld (1665km)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Bangkok Air első ATR 72-600-asa. (Fotó: ATR Aircraft) | © AIRportal.hu

A Bangkok Air első ATR 72-600-asa. (Fotó: ATR Aircraft)

A listaárakon számítva mintegy 1 milliárd dolláros üzlet jelentőségét tovább növeli, hogy a Lion Air Groupnak az ATR felé fennálló 72-600-as megrendelései immáron elérik a száz gépet, amivel a cégcsoport az ATR legnagyobb ügyfelévé vált a légitársaságok körében.

A szerződést ünnepélyes keretek között a Lion Air Group elnöke, Rusdi Kirana, Patrick de Castelbajac, az ATR vezérigazgatója és az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi jelenlétében írták alá a felek Rómában.

A Wings Air, a Malindo Air és a Thai Lion regionális légitársaságokat magába foglaló Lion Air Group a most megrendelt negyven darab repülőgépet a következő öt évben esedékes flotta-, illetőleg útvonalhálózat fejlesztési tervek megvalósításához szerzi be. A megállapodás értelmében az ATR 2017-ben kezdi meg a szállításokat, amelyek egészen 2019-ig fognak tartani.

A most még csak összességében 33 darab ATR-rel rendelkező Lion Air Group légitársaságok számára a vállalat vezetése azért választotta ismét ezt a gyártmányt, mert annak legújabb, 600-as szériája kitűnően megfelel a felállított teljesítménybeli és költséghatékonysági elvárásoknak – közölte Rusdi Kirana.

A gyáriak közlése szerint az Ázsia-Óceániai térség az ATR 600-as széria értékesítéseinek 40%-át teszi ki, és napjainkban több, mint 300 ATR gyártmány működik ebben a régióban.

A legutóbbi, november 26-i gépátadás érintettje is egy távol-keleti légitársaság, a Bangkok Air volt. A thaiföldi légitársaság aznap vette át Toulouseban az első ATR 72-600-as gépét, amelyet rövidesen nyolc további példány fog követni a 2017-ig vállalt szállítások alapján.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!