Összeverekedett az indiai Jet Airways 9W 119 számú, London-Mumbai járatát teljesítő Boeing 777-300ER repülőgép két pilótája nem sokkal a londoni felszállást követően január 1-jén. A repülőgép hazánk felett is átrepült.

Forrás: Robert Underwood – Wikimedia Commons

A 9 órás úton két kapitány teljesített szolgálatot, a parancsnoki teendőket egy hölgy látta el, míg férfi társa volt az első tiszt a járaton.

A két pilóta valamin összevitatkozott, miután a férfi megütötte a nőt aki a járaton a felettese volt.

A nő ezt követően könnyek között elhagyta a pilótafülkét és a konyharészbe menekült.

A pilótát a légiutaskísérők próbálták rábeszélni, hogy térjen vissza a pilótafülkébe a járat 324 utasának és 14 fős személyzetének biztonsága érdekében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A férfi elsőtiszt először a fedélzeti telefonon keresztül kérte a légiutaskísérőket, hogy küldjék vissza a nőt a pilótafülkébe, de ez eredménytelen volt.

Ezt követően a férfi pilóta is elhagyta a pilótafülkét és meggyőzte a nő kapitányt, hogy térjen vissza vele a pilótafülkébe. Mindeközben a Boeing 777-es pilótafülkéjében senki nem tartózkodott, amely súlyosan veszélyeztette a járat biztonságát.

A Jet Airways légitársaság mindössze annyit közölt az ndtv.com hírportállal, hogy a pilóták között nézeteltérés alakult ki, de végül az gyorsan megoldódott és a járat biztonságosan leszállt Mumbaiban 324 utassal, köztük két csecsemővel és 14 fős személyzettel a fedélzetén.

A légitársaság belső vizsgálatot indított és az incidenst jelentette az ország polgári légiközlekedését felügyelő hatóságnak (Directorate General of Civil Aviation – DGCA), akik megkezdték az eset vizsgálatát.

A két érintett pilótát a vizsgálatok lezárásáig felmentették a munkavégzés alól, a férfi pilóta engedélyeit a hatóság felfüggesztette.