A Boeing és az Emirates öt 777F áruszállító repülőgép megrendeléséről kötött listaárakon 1,7 milliárd dollár értékű megállapodást.

Az amerikai gyártó lapunkhoz eljuttatott közlése szerint a megrendelt példányok az Emirates SkyCargo jelenleg tizenegy áruszállító 777-est számláló flottájába kerülnek majd.

A mostani megrendelés tükrözi az Emirates bizalmát a légiáru-szállítás iránti keresletben és a légiközlekedési ágazat általános növekedésében, emellett hozzájárul a légitársaság globális cargo-hálózatának, valamint a fejlett árukezelési infrastruktúrával rendelkező, dubaji légiáru-szállítási csomópontjának további növekedéséhez.

A dubaji légitársaság tavalyi géprendelése részeként írt alá két 777F repülőgépre, amelyek idén csatlakoztak az Emirates flottájához, emellett korábban utasszállítóból áruszállítóvá alakított 777-300ERSF gépeket is rendelt a cég.

Fotó: AIRportal.hu

A közlemény kitér arra, hogy Emirates volt a 777 gyári áruszállító változatának első vásárlója, és jelenleg a 777-es típuscsalád legnagyobb üzemeltetője a világon, közel 150 darab repülőgéppel a flottájában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing legkelendőbb teherszállító repülőgépe, a 777F a világ legnagyobb befogadóképességű, legnagyobb hatótávolságú és legnagyobb teljesítményű, ma repülő kéthajtóműves teherszállító repülőgépe, amely a korábbi repülőgépekhez képest 17 százalékkal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztással és szén-dioxid-kibocsátással rendelkezik.