Ötven darabot rendelt a jakartai központú Lion Air Group a Boeing új generációs hajtóművekkel felszerelt keskenytörzsű családjának legnagyobb befogadóképességű változatából, a 737 MAX 10-ből.

Forrás: Boeing

A repülőgépgyártó közlése szerint ez a legnagyobb darabszámú a MAX 10-re szóló eddigi megrendelések közül. Az üzlet értéke jelenlegi listaárakon számolva 6,24 milliárd amerikai dollár.

A megrendelés már eddig is szerepelt a Boeing könyveiben, azonban a megrendelő kilétét csak most hozták nyilvánosságra a felek.

Mint ismert a Lion Air Group állította forgalomba elsőként a Boeing 737 MAX 8 típust 2017 májusában, és a nagyobb, MAX 9-es változatot is világelsőként vehette át a cég az amerikai gyártótól.

A Lion Airt 1999-ben alapították, központja az indonéziai Jakartában van. A csoporthoz több részben, vagy egészben tulajdonolt légitársaság tartozik, melyeknek kiterjedt belföldi és nemzetközi hálózata van a térségben. A csoport légitársaságai a Lion Air, Batik Air, Malindo Air, Thai Lion Air és a Wings Air.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

 

 

A 737 MAX 10 lesz a típuscsalád legnagyobb befogadóképességű változata, a MAX 9-hez képest 168 centiméterrel nyújtották meg a repülőgép törzsét 43,8 méteresre. A 737 MAX 10 maximum 230 utas szállítására lesz képes, a versenytársához (A321neo – max. 240 utas) viszonyítva 5 százalékkal alacsonyabb egy útra vetített és 5 százalékkal alacsonyabb egy ülésre és egy megtett mérföldre vetített költségek mellett.

A 737 MAX 10-es változatát a 2017-ben megrendezett párizsi légiszalonon jelentette be a Boeing, ahol kiemelkedően sok megrendelést kapott a típus.

A Boeing 737 MAX család változataiból eddig 4 400 darabra szerzett megrendelést a Boeing világszerte 96 vásárló részéről.