A kiválasztott nyertes dizájn a Wizz Air egyik Airbus A321neo gépét fogja díszíteni, ezzel is felhívva az utasok figyelmét a fenntarthatóság fontosságára. 

A Wizz Air olyan kreatív tehetségeket invitál a pályázatára, akik számára fontos a fenntarthatóság, és erre egyik Airbus A321neo repülőgépének új, látványos külsejével segítenének felhívni az utazóközönség figyelmét.

A pályázatra február 12. éjfélig várják a pályaműveket a liverydesign@wizzair.com e-mail címen a verseny feltételeinek és a leadási útmutatónak megfelelően.

Az eredményhirdetést követően a győztes terv egy részét vagy akár teljes egészét is viszontláthatja készítője a Wizz Air egyik A321neo repülőgépén.

A nyertes pályázat alkotóját emellett 2000 euró értékű utalvánnyal is jutalmazzák.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Air a közleménye szerint a világ egyik legfiatalabb flottájával és Európa legalacsonyabb szén-dioxid-intenzitásával arra törekszik, hogy a légiközlekedés legzöldebb választása legyen, és már most utat mutat az iparág többi résztvevője számára a fenntarthatóbb jövő felé vezető úton.

A légitársaság nemrég bejelentette, hogy az utaskilométerenként számított átlagos szén-dioxid-kibocsátása 2022-ben mindössze 55,2 gramm volt, amely 15,4 százalékkal alacsonyabb a 2021-es évhez képest, és a valaha mért legalacsonyabb értéke egy naptári év alatt.

A Wizz Air kiemelt célja, hogy 2030-ig a karbonkibocsátása intenzitását további 25 százalékkal csökkentse, fenntarthatósági stratégiájának kulcsfontosságú eleme a flottájának megújítása A321neo típusú repülőgépekkel.

Emellett a cég folyamatosan újabb üzemanyag-hatékonysági megoldásokat dolgoz ki, illetve fejleszti az ehhez kapcsolódó analitikai rendszereit, továbbá megállapodást írt alá az Airbusszal a hidrogénüzemű repülőgépekben rejlő lehetőségek feltárásáról, valamint az OMV-vel a fenntartható légijármű-üzemanyagok 2023 és 2030 közötti szállításáról.

A Wizz Air fenntarthatósági kezdeményezéseiről további információk a WIZZ Cares weboldalán és a Fly the Greenest oldalon találhatóak.