Párizsban és Rómában nyithat bázist a jövőben a csoport fapados hosszú távú járatokra megalapított leánycége, a LEVEL – nyilatkozta Willie Walsh, az IAG légitársasági holding vezetője. Pletykák szerint az olasz fővárosban megjelenhet a Norwegian is tengeren túli útvonalakkal, amelyekre a Ryanair hordaná rá az utasokat.

A kék-zöld A330-asok megjelenhetnek a francia és az olasz fővárosban is (Forrás: IAG) | © AIRportal.hu

A kék-zöld A330-asok megjelenhetnek a francia és az olasz fővárosban is (Forrás: IAG)

A június elején Barcelonából induló hosszú távú fapados járatokra megalapított IAG-leányvállalat, a LEVEL a jövőben két új bázist nyithat, Párizsban és Rómában – mondta a holding vezetője, Willie Walsh az airinfo.org portál szerint egy telefonos sajtókonferencián.

A LEVEL a közeljövőben teszi le a bővülési terveit, amelyekben szerepelhet új bázisok létrehozása, a felmerült lehetőségek közül Párizs és Róma a két legvalószínűbb.

A konkrét bejelentés nemsokára megtörténhet – tette hozzá Walsh –, a francia és az olasz fővárosban is ki tudná használni a LEVEL az IAG-holding európai fapadosa, a Vueling ottani bázisainak ráhordó járatait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról az AIRportal.hu is beszámolt, nemrég összekapcsolták e két leányvállalat foglalási rendszerét, a Vueling honlapjáról lehet foglalni a LEVEL Barcelonából induló tengeren túli járataira, amelyek között elsőként Los Angeles, Oakland, Punta Cana és Buenos Aires szerepel. Walsh ugyanakkor kizárta, hogy Madridban vagy más spanyolországi reptéren bázist nyitna az új cég.

A további járatokhoz a flotta bővítését is tervezik a közlése szerint, az első két A330-200-ast három újabb követi majd 2018 nyarára, és Willie Walsh szerint már akár az első évben is nyereséges lehet a LEVEL, de semmiképp sem számítanak rossz pénzügyi eredményre.

Az airinfo.org összeállítása szerint Párizsban a Norwegian bővíti hosszú távú hálózatát, Orlandóba, a New York-i JFK-ra, Los Angelesbe és Fort Lauderdale-be indít járatokat. Az Air France pedig, mint arról az AIRportal.hu is beszámolt, szintén Párizsban készül megalapítani a saját hosszú távú utakat kínáló fapados cégét.

Pleykák szerint a Norwegian a római fő reptéren is megjelenhet a tengeren túli járataival, amelyekre az utasokat a Ryanair hordaná rá, a hírekben már sokat szerepelt közelgő együttműködésük révén.