Leszakadt a mennyezet a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, és megsérült egy Angliából érkezett utas – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a március 1-jén Manchesterből induló, Budapesten 19.30-kor landoló EZY1857 járat egyik utasa, aki szemtanúja volt a balesetnek. Elmondása szerint „embernyi nagyságú rész szakadt ki az álmennyezetből” és esett a szállítószalag mellett csomagjára várakozó utas fejére, aki könnyebben megsérült.

A repülőtér 2B terminál érkezőszintjén a poggyászkiadó szalagoknál körülbelül két négyzetméteres felületen leszakadt az álmennyezet, ami megsebesített egy brit állampolgárt
– erősítette meg az ORFK szóvivője, Gál Kristóf a lap érdeklődésére.

Az utas nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság az eset körülményeit ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt nyomozás keretében vizsgálja.

Illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu)

Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) szóvivője szerint a brit utas minimális hámsérülést szenvedett. – Orvosi beavatkozásra nem volt szükség, a sérült saját lábon távozott. A rendőrök helyszínelés után elvitték a bizonyítékokat további vizsgálatra.

A BA kezelésé­ben lévő épületeket folyamatosan ellenőrzik, rendszeresek a műszaki és a balesetvédelmi bejárások, a balesetet azonban nem a társaság kezelésében lévő szerkezet okozta – jelentette ki Hardy Mihály.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.