A francia-holland légitársasági csoport árbevétele 2023-ban az előző évhez képest 14 százalékkal 30 milliárd euróra, az üzemi eredmény pedig 44 százalékkal 1,7 milliárd euróra nőtt.

A december 31-én zárult pénzügyi évben az Air France-KLM adózott eredménye 934 millió eurót ért el, ami 28 százalékkal haladja meg a 2022-es értéket.

A múlt évben a légitársasági csoport járataival 93,5 millióan utaztak, 12 százalékkal többen, mint 2022-ben, a járatok átlagos töltöttsége 3,3 százalékponttal 87,3 százalékra javult, a felkínált kapacitás pedig a járvány előttinek a 93 százaléka volt.

Az Air France 1 milliárd euró, a KLM pedig 650 millió euró üzemi szintű nyereséget könyvelt el, előbbi közel másfélszer több, utóbbi pedig 9,4 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbihoz képest.

Forrás: Air France-KLM

Előrejelzésében az Air France-KLM az idei évre a járvány előtti szintet elérő kapacitással és kis mértékben emelkedő költségekkel számol.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Benjamin Smith, az Air France-KLM-csoport vezérigazgatójának értékelése szerint minden vállalásukat teljesítették, hiszen tovább stabilizálták a csoport pénzügyi helyzetét, csökkent a hitelállomány, és jelentős lépéseket tettek üzemelésük fenntarthatóbbá tétele érdekében. Emellett rekord méretű géprendelést jelentettek be: 50 darab Airbus A350-es szélestörzsű gép vételéről és további 40 példányra szóló opciós jogról állapodtak meg az európai gyártóval.