A repülőgépek és a repülés szerelmesei garantáltan imádni fogják a Lufthansa új kollekcióját, amely egy nyugdíjazott A340-600-as repülőgép elemeiből készült.

Az Upcycling Collection névre keresztelt projektben egy 2016-ban leállított Airbus A340-600-as repülőgép elemeit használta fel a cég egy enteriőr és dizájner csapat segítségével, a kollekció pedig bútorokból, szobrokból és használati tárgyakból áll.

A repülőgépen korábban használt biztonsági tájékoztató kártyák vagy éppen a fedélzeten lévő takarók például táskaként, vagy hátizsákként kelnek új életre. A bútorok között megtalálható például az egyik külső oldalpanelből készült dohányzóasztal, egyedi tervezésű fali polc, a szobrok között pedig egy, a repülőgéptörzsből kreált asztali elem.

Forrás: worldshop.eu

A gyűjtők azonnal lecsaptak a legritkább darabokra: a repülőgép ablakának felhasználásával, összesen 20 példányban elkészült falióra és polcok már most elkeltek.

A biztonsági tájékoztatók felhasználásával táskák készülnek (Forrás: worldshop.eu)

A Luthansa reméli, hogy a kollekcióval a nyugdíjazott A340-600-as darabjai méltó helyükre kerülnek a repülés szerelmeseinek otthonában, illetve új tulajdonosaik értékelni fogják a darabok mögött meghúzódó történeteket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A készlet erejéig elérhető kollekció limitált darabokból áll, és a légitársaság worldshop.eu online shopjában érhető el.

Korábban az Airbus is készített kiszuperált repülőgépek alkatrészeiből bútorokat, és az sem ritka, ha egy-egy gép étteremként vagy szállodaként végzi.