Ötven Superjetre írt alá szándéknyilatkozatot az S7 Airlines Group, további huszonöt gépre pedig opciós szerződést kötnének a gyártóval.

Ötven Szuhoj Superjet SSJ-75-ösre írt alá megrendelési szándéknyilatkozatot az S7 Airlines Group, Oroszország egyik legnagyobb légitársaság csoportja. Az ötven gépes feltételes megrendelés mellett további huszonöt példányra is opciós jogot vásárolna a cég, ezek lehívásáról később döntenének.

Amennyiben véglegesítik a szerződést, úgy a Szuhojnak 2022-ben kell megkezdenie a Superjetek leszállítását.

Hirdetés
Forrás: Szuhoj

A még csak tervezőasztalon létező, a Superjet 100-asnál rövidebb törzsű, a tervek szerint hetvenöt utas szállítására alkalmas típusváltozatnak ez a korábban megjelölt forgalomba állítási céldátuma, amelyet csak akkor tud tartani a gyártó, ha minden hiba nélkül halad a program során.

A típusváltozatból jelenleg még száz darabra tart biztosan igényt egy eddig meg nem nevezett orosz cég.

Az S7 Airlines tehát ha valóban kér az új regionális típusból, elsők között is szeretné azt forgalomba állítani, az orosz alkatrészeket hosszabb társánál jóval nagyobb arányban tartalmazó SSJ-75-öst.

A cég jelenleg Oroszország második legnagyobb légitársasága az állami Aeroflot után, flottáját Airbus A320-asok, Boeing 737-800-aosk, és Embraer E170-esek alkotják, melyek átlagéletkora közel tizenegy év.

Hirdetés