Első menetrend szerinti kereskedelmi Airbus 380-as járatát indítja Dél-Amerikába 2017. március 26-tól a Dubaj-Sao Paulo útvonalon közlekedő repülőgépek cseréjével a Skytrax World Airline 2016 díjátadón „A világ legjobb légitársasága” címet elnyert Emirates – közölte lapunkkal a légitársaság.

Fotó: Emirates | © AIRportal.hu

Fotó: Emirates

Az útvonalon közlekedő Boeing 777-300ER-t váltó A380-as szolgáltatás bevezetése egybeesik a légitársaság brazíliai működésének tizedik évfordulójával, amely a 2007 októberében indított naponta közlekedő Dubaj-Sao Paulo járattal kezdődött.

Március 26-tól az A380-as EK261-es járat minden nap 8 óra 35 perckor indul Dubajból, és 16 óra 30 perckor érkezik Sao Paulóba. A visszaútra az EK262-es járat hajnali 1 óra 25 perckor száll fel Sao Paulóból, és 22 óra 55 perckor landol Dubajban.

Az Emirates a GOL Linhas Aéreas Inteligentes S.A légitársasággal 2016 októberében kötött code-share megállapodás és törzsutas program partnerség értelmében az utasok egy foglalással vásárolhatnak jegyet csatlakozó járatokra, amely zökkenőmentes jegykiadást, utasfelvételt, beszállást és csomagfeladást biztosít a teljes útra. Azok, akik a GOL-on keresztül foglalnak jegyet Brazília egyéb desztinációiból (Porto Alegréből, Salvadorból, Belo Horizontéból, Curitibából, Brazíliavárosból) immár csatlakozhatnak Sao Paulóban az Emirates A380-as járatára, és tovább utazhatnak a légitársaság globális hálózatának célállomásaira.

Az Emirates az Airbus 380-as legnagyobb üzemeltetőjeként jelenleg 92 darabot működtet a flottájában és további 50 érkezését várja. 2008 óta a légitársaság több mint 65 millió utast szállított a zászlóshajónak számító repülőgépén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates Sao Paulo járatát kiszolgáló három osztályos konfigurációval működő A380-as 491 helyet kínál: 14 First osztályú privát lakosztály, 76 ággyá alakítható Business osztályú ülés és 401 tágas Economy osztályú ülés várja az utasokat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!