Sikeresen teljesítette első repülését az Airbus gyár legújabb üzleti repülőgépe, az ACJ320neo a hamburgi Finkenwerder repülőtérről. A november 16-i repülés 2 óra 40 percig tartott.

Forrás: Airbus

Az ACJ (Airbus Corporate Jets) család legújabb tagja a sikeres típuscsalád A320neo változatának átalakításával jött létre, többek között olyan módosításokkal, amelyek magasabb kabinnyomást biztosítanak, mely jelentősen javítja az utasok komfortérzetét – adta hírül a gyártó.

Amint arról már korábban beszámoltunk a tesztprogram sikeres végrehajtása után – amely az Airbus várakozásai szerint néhány hónapon belül megtörténik, a repülőgépet átrepülik a svájci Bázelba.

Itt a belső átalakításokat és a repülőgép átfestését végzik majd, a bevezető légitársaság – az Acropolis Aviation – igényeinek megfelelően.

A repülést végrehajtó személyzet – Forrás: Airbus

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az ACJ320 típuscsalád immár két különböző törzshosszú változatban kapható, az ügyfelek választhatnak az ACJ319neo és az ACJ320neo változatok közül is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindkét típust felszerelték az alacsonyabb üzemanyag-felhasználást biztosító új generációs hajtóművekkel és Sharklet-ekkel. Az említett tulajdonságok a hagyományos üzleti repülőgépeknél nagyobb komfortot és belső teret kínálnak, miközben az üzemeltetési költségek hasonlóan alakulnak, a kereskedelmi A320neo-változatokhoz képest jóval nagyobb hatótáv mellett.

Összefoglaló az ACJ320neo szűzrepüléséről