A Pilatus Aircraft sikeresen zárta az EBACE (European Business Aviation Convention and Exhibition) szakmai kiállítást, új fejlesztésű üzleti gépére 84 megrendelést gyűjtött be a svájci gyártó. A még csak tervrajzokon létező gép első felszállása 2015 év elején várható, de életnagyságú makettjét megtekinthették a kiállításra látogatók. A gép mielőbbi forgalomba helyezéséhez, most kellő lökést biztosít a nagyszámú rendelés.

Kapcsolódó cikk Amerikai turnén a PC-24

Már a kiállítás első napján sikerült a helvét gyártónak 18 gépet értékesíteni a tetszetős formájú Pilatus PC-24 típusú két-hajtóműves üzleti gépből, ezen társaságok mind kibocsátói lesznek az új típusnak. Az első nap fix megrendelői a következők: a Falcon Aviation Services az Egyesült Arab Emirátusokból 2 géppel, a luxemburgi JetFly 4 géppel, a PlaneSense az Egyesült Államokból 6 géppel, a Royal Flying Doctor Service of Australia 3 géppel és egy opcióval Ausztráliából, valamint az U-Haul International szintén Amerikából 2 géppel.

A hatalmas érdeklődés a gép iránt érthető, hiszen a Pilatus egy olyan gépet tervez piacra dobni, mely hiánypótló a kis business jetek világában. A PC-24 ötvözi a teljesítményt, a kényelmet és a Pilatus gépeitől megszokott minőséget, ráadásul egy vadonatúj konstrukció, ami tartalmazza a repülőipar legújabb fejlesztéseit is.

A PC-24-es burkolatlan futópályáról is üzemeltethető, nagy előny ez a többi business jettel szemben. (Forrás: Pilatus Aircraft) | © AIRportal.hu

A PC-24-es burkolatlan futópályáról is üzemeltethető, nagy előny ez a többi business jettel szemben.
(Forrás: Pilatus Aircraft)


A gép meghajtásáról a Williams FJ44-4A típusú erőforrások gondoskodnak, melyek akár 780 Km/órás utazósebességre is képesek gyorsítani a helvét masinát. A pilóták munkájának megkönnyítése érdekében a Honeywell és a Pilatus Aircraft közösen fejlesztett Synthetic Vision avionikája kerül beépítésre. A gépet hat utas szállítására tervezték, akik akár 3330 kilométert is megtehetnek a rendkívül sokoldalú üzleti repülőgéppel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 9 millió dollárba kerülő business jet egyik különleges tulajdonsága, hogy képes üzemelni burkolat nélküli futópályákról is, így a géppel 21 000 repülőtér érhető el szerte a világban. Ezen különleges tulajdonság a légi mentésben érdekelt vállalatok számára különösen vonzó lehet.

Az első földi tesztek elvégzésére és reprezentációs célokra épülő PC-24-est már elkezdték összeszerelni a cég stansi üzemében és idén augusztus elsején mutatkozik be a nagyközönségnek. A szűzrepülés korábban 2014 év végére beharangozott időpontja némi csúszással 2015 év elejére tolódik. Az első üzembeállítók 2017-ben kaphatják meg gépeiket, amennyiben a hatósági tesztfolyamatok időben lezárulnak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!