A Skytrax felmérése szerint a Garuda Indonesia a legkedveltebb légitársaság, a nyolcvanas lista utolsó helyein csak észak-amerikai légicégek vannak.

Kapcsolódó cikkek A görögök is tudnak repülni!

 | © AIRportal.hu

Az utasok visszajelzése alapján készített felmérés szerint az első három helyen ázsiai légicégek vannak, a Garuda után az Asiana Airlines és az EVA Air következik, mindhárom cég korábban ötcsillagos minősítést kapott.

A top 10-be egyetlen nem ázsiai légitársaság jutott be, méghozzá a görög Aegean Airlines, akik a negyedik helyen végeztek a rangsorban megelőzve a Korean Airt, a Bangkok Airwayst, a Singapore Airlinest, az Air Asia X-et, az ANA-t és a Royal Bruneit. Fedélzeti szolgáltatásaikkal mi is elégedettek voltunk korábbi tesztrepülésünk során.

A legkedveltebb diszkont légitársaság az előbb már említett Air Asia X volt abszolút nyolcadik helyével, a második az amerikai jetblue, a harmadik pedig a Jet2 lett, előbbi 23., utóbbi 26. az összetett listán. A legnagyobb európai diszkontok közül a Norwegian a 28., az easyJet a 30., a Ryanair a 41., a magyar hátterű Wizz Air pedig a 68. helyen végzett. A legkevésbé kedvelt európai diszkont a Vueling volt, amely a 80-as listán a 74. helyet szerezte meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A nagy európai hálózatos légitársaságok közül a Lufthansa érte el a legjobb eredményt, összesítettben a 16. helyen végzett, közvetlenül követte a németeket az Aer Lingus, a Swiss a 19., a KLM a 21., az Iberia a 46., az Air France az 53. helyre jött be. A legkevésbé kedvelt európai hálózatos cég a Virgin Atlantic lett.

Az American Airlines az utolsóelőtti helyen végzett. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az American Airlines az utolsóelőtti helyen végzett. (Fotó: AIRportal.hu)


A lista utolsó helyeit amerikai légitársaságok bérelték ki maguknak, a Sunwing, az Allegiant, a United, az American Airlines és a Spirit Airlines voltak a legkevésbé kedvelt légitársaságok a Skytrax felmérése szerint.

Az ötcsillagos légitársaságok közül a Qatar Airways kapta a legrosszabb minősítést, de 12. helyével még így is a legjobban végzett az öböl-mentiek közül, mivel az Emirates a 35., az Etihad pedig csak a 71. helyet szerezte meg.