A United Airlines egyik járata kényszerleszállást hajtott végre a Newark reptéren, a földet érés után pedig az Airbus A319-es blokkolódott kerekei miatt tengelyig elkopott a bal főfutómű, mire a gép megállt a futópályán.

Nem mindennapi baleset történt június 29-én New Yorkban, amikor a United Airlines houstoni járatát teljesítő Airbus A319-es kényszerleszállást hajtott végre a Newark reptéren – írja az Aviation Herald jelentése alapján az aero.de portál.

Az UA 2098 számú járatot teljesítő, N837UA lajstromjelű gép pilótái a La Guardia reptérről végrehajtott felszállás után hidraulikaproblémát jelentettek, majd a légiforgalmi irányítás segítségével Newarkon hajtottak végre kényszerleszállást.

Azonban mire a gép megállt a földet érés után, a bal főfutómű szerkezete a tengelyig elkopott a súrlódástól.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ugyanis az előzetes vizsgálatok szerint blokkolódtak a bal oldali főfutómű kerekei, emiatt a földet érés után az A319-es gumiabroncsai adták meg magukat először, ezután pedig a felniken csúszott a repülőgép, amik szintén elkoptak a futómű tengelyéig, mire a repülőgép megállt. A repülési hatóság, az FAA közlése szerint fékprobléma állt a háttérben.

Az ötfős személyzet mellett 128 utas tartózkodott a fedélzeten, akik csúszdákon hagyták el a fedélzetet, a vészkiürítés során tizenketten könnyebben megsérültek a jelentések szerint.

A járat végül egy cseregéppel, öt órás késéssel érkezett meg Houstonba, a balesetet szenvedett A319-est pedig kedd reggelre megjavították, és ismét szolgálatba állt.