A finn nemzeti légitársaság folytatva eddigi növekedési stratégiáját Oszaka, Delhi, Hong Kong és Phuket irányába növeli a kapacitásait – közölte a cég.

Forrás: Airbus

A 2018-19-es téli menetrendi időszak kezdetével a Helsinki és Oszaka közötti útvonalon heti öt járatpár helyett már naponta közlekednek majd a finn nemzeti légitársaság Airbus A330-300-asai.

Emellett a finn főváros és Hong Kong között heti tíz helyett tizenkét alkalommal, Delhi irányába pedig naponta közlekednek majd a légitársaság repülőgépei.

Az egyre népszerűbb tengerparti turistacélpont, a thaiföldi Phuket felé heti háromról négyre emeli a járatsűrűséget a Finnair, ezen az útvonalon a legmodernebb, Airbus A350-900-as típusú gépeit állítja majd be a légitársaság.

Finnország nemzeti légitársasága idén veszi majd át tizenkettedik A350-900 XWB repülőgépét, amely a legnépszerűbb hosszútávú járatokon áll majd forgalomba. A típusból összesen 19 példányra van érvényes megrendelésük.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kapacitásnövelések mellett új járat is indul, igaz nem Ázsia, hanem a skót főváros Edinburgh és Helsinki között jön létre közvetlen légi kapcsolat heti három alkalommal, amelyet 138 férőhelyes A319-esekkel repülnek majd.

A Finnair Airbus A319-ese Budapesten (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – Airportal.hu)