A Budapest Airport kapta az év cargo-repülőtere címet az Air Cargo News légiáru-szállítással foglalkozó portál díjátadóján – közölte a Liszt Ferenc repülőtér üzemeltetője.

A szakmai zsűri értékelése alapján a Budapest Airport a díjátadón olyan, évi több millió tonna árut regisztráló központokat előzött meg, mint a brüsszeli Zaventem, Liege és a szingapúri Changi.

A kelet-közép-európai régió szívében fekvő budapesti repülőtér kiváló légi és földi összeköttetéssel rendelkezik az európai nagyvárosok felé – emelte ki Kossuth József, a Budapest Airport cargo-vezetője. „A díj nem csupán minket illet, hanem minden szereplőt, aki a budapesti cargo-ökoszisztéma alakításában kulcsszerepet játszik: hatóságokat, logisztikai vállalatokat, szállítmányozókat, földi kiszolgálókat, légitársaságokat, logisztikai szövetségeket” – tette hozzá.

(Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

Amint korábban megírtuk, a Budapest Airport 2022 szeptemberében megkezdte a BUD Cargo City továbbfejlesztése: az árumennyiség növekedése miatt és a nagyobb kapacitású gépek hatékony kiszolgálása érdekében bővítik a komplexumhoz kapcsolódó forgalmi előtér, amelynek köszönhetően a jövőben a jelenlegi kettő helyett párhuzamosan már akár négy F kategóriás áruszállító repülőgép kiszolgálása is megvalósulhat. A tervek szerint a Cargo City árukezelő épületeinek kapacitása is megnő, 6500 négyzetméteren tervezik raktárak, irodák és egyéb kiszolgáló helyiségek létesítését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.