Megérkezett Dohából Budapestre a Qatar Airways első olyan menetrend szerinti járata, melyet már szélestörzsű repülőgéppel teljesített a légitársaság. A naponta kétszer közlekedő járatok közül a délutánin cserélt típust a légitársaság, melyet mostantól Airbus A330-as típussal teljesít. Augusztus 4-től pedig indul egy harmadik járat is – a hét négy napján – az esti órákban.

A Qatar Airways augusztus 4-től heti négy új járatot üzemeltet Budapestre a meglévő két, napi rendszerességű járat mellett.

A légitársaság ezzel 14-ről 18-ra emeli a heti járatok számát megfelelve ezzel a nyári időszakban Budapestre látogató turisták megnövekedett igényeinek.

Mától minden délután megszokott látvány lesz a Qatar Airways Airbus A330-as repülőgépe a budapesti repülőtéren a SkyCourt előtt, a repülőgépbe beszálló utasokat pedig ez az impozáns látvány fogadja majd. (Fotó: AIRportal.hu)

A Doha – Budapest – Doha útvonalon felkínált kapacitást tovább növeli, hogy augusztus 1-től bemutatkozik a légitársaság szélestörzsű Airbus A330 géptípusa is az útvonalon. Ezzel az Airbus A320 és A321 géptípussal üzemelő napi két járat egyikét váltja ki a légitársaság.

Az Airbus A330-as géptípus bevezetésével majdnem megduplázódik a jelenlegi kapacitás, hiszen az Airbus A320 gép 144 ülése helyett 272 férőhelyet kínál a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A menetrendi információk szerint a Qatar Airways vegyesen közlekedteti majd a budapesti járatokon az Airbus A330-as két változatát is. A rövidebb törzsű Airbus A330-200-ason (mely az első járatot is teljesítette) 24 business és 236 (egyes példányokon 248) turista utas foglalhat helyet, míg a nagyobb A330-300-asokon 30 business és 275 turista ülés várja az utasokat.

Grisha Jenkov, a Qatar Airways magyar piacért is felelős country managere mutatta be az új szélestörzsű repülőgépet. (Fotó: AIRportal.hu)

Grisha Jenkov, a légitársaság Country Managere elmondta: „Nagyon örülünk, hogy további négy járattal bővíthetjük Dohából Budapestre érkező járataink számát. Útvonal-fejlesztési terveinkkel összhangban ez a döntés tovább növeli kapacitásunkat és így üzleti, illetve turista utasainknak is kedvező csatlakozási lehetőséget kínálhatunk számos ázsiai városba, mint például Chiang Mai, Krabi, Pattaya, illetve Canberra vagy Zanzibár és Dar-es-Salam. További öröm számunkra, hogy augusztus 1-től a napi két járatunk egyike már a szélestörzsű A330-as géppel teljesít szolgálatot.”

Az A330 business osztályán az ülések 180 fokban dönthetőek, így biztosítva a kényelmes alvás élményét, összhangban Qatar Airways hosszú távú útvonalain közlekedő szélestörzsű gépeinek komfortjával.

Az ülések hatféleképpen állítható fejtámlával, négyirányú állítható deréktámasszal, különféle személyes tárolórekeszekkel, illetve elválasztókkal friss, modern stílusban szolgálják az utasok kényelmét.

Bemutatjuk a budapesti járatokat teljesítő Qatar Airways A330-as fedélzetét

Az ülések számítógépes és USB csatlakozókkal felszereltek, illetve intelligens eszközök csatlakoztatását is lehetővé teszik. Ezen felül a kabinban 40 cm-es intelligens monitorok és érintőképernyős távirányító készülékek is rendelkezésre állnak.

Az A330-as repülőgép fedélzetén lehetőség van internetezésre, illetve SMS és MMS üzenetek küldésére és fogadására. A turista osztály ülőhelyei is nagyobb kényelmet és nagyobb személyes teret biztosítanak, 27 cm-es egyedi monitorok és távirányító készülékek állnak az utasok rendelkezésére.

Az A7-ACL lajstromjelű Airbus A330-200-as felszállása Ferihegyről. (Fotó: Ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Az augusztus 4-én induló heti négy járatot a légitársaság Airbus A320 géptípussal üzemeli, 12 business és 132 turista üléssel. Az utasok élvezhetik a légitársaság díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszerét az Oryx One-t, amely akár 4000 szórakozási lehetőséget is kínál.

A Qatar Airways több mint 200 repülőgépet üzemeltet globális útvonalhálózatának több mint 150 kulcsfontosságú üzleti és szabadidős célállomására. 2017-ben a malájziai Penang, a thaiföldi Krabi, Chiang Mai és Pattaya került be új desztinációként a hálózatba, míg idén számos új, izgalmas útvonal megnyitását tervezi a légitársaság, például a fülöp-szigeteki Cebu és Davao, illetve a malájziai Langkawi és a vietnámi Da Nang.

A légitársaság a harmadik egymást követő évben, idén is megkapta a Világ Legjobb Business Osztálya díjat. Katar nemzeti légitársasága elnyerte továbbá a Közel-Kelet Legjobb Légitársasága, a Legjobb Business Class Ülés és a Legjobb First Class Lounge díjakat is.

2018. december 28-ig a Qatar Airways tranzit utasai élvezhetik a légitársaság ajánlatát; egy éjszakára ingyenes szállást biztosít Dohában 2018. december 31-ig történő utazások esetében.

Az augusztus 4 -től induló harmadik járat menetrendje

Doha (DOH) – Budapest (BUD): járatszám QR 197, indulás 15:30 érkezés 20:20 (H,K,CS,SZo)
Budapest (BUD) – Doha (DOH): járatszám QR 198, indulás 23:00 érkezés 05:20+1 (H,K,CS,SZo)

A repülőgép fedélzetét hamarosan részletes képgalériával is bemutatjuk.