Személyre szabottabb szolgáltatási csomagokat és árakat vezet be a business osztályon a Lufthansa-csoport, ezzel együtt megszűnik az egységes business termék is. A holding légitársaságainak szélestörzsű gépei közül több típusváltozatot pedig 2025-ig kivonnak, egyszerűsítve a flottát.

Az Australian Business Traveller cikke szerint gyökeresen megváltozhat a Lufthansa-csoporton belül a prémium termékek vásárlása. Ma ugyanis egyféle business class jegy van, bár különböző jegyár-kategóriákban, de a szolgáltatási színvonal mindegyik jegy után ugyanaz. Kivételt képeznek ez alól a Miles & More HON Circle utasai.

Fotók: AIRportal.hu

A német légitársasági csoport a napokban közölte, hogy növelni szeretné bevételeit, ehhez pedig átalakítják az értékesítési csatornákat. Ennek egyik lépése lehet a csomagokba rendezett, különböző szolgáltatási színvonalat jelentő business class szolgáltatások is.

A terméket a Boeing 777X-ek 2020-as érkezésével együtt tervezik bevezetni. A lényeg, hogy lesz egy alapáras business class jegy, amely meghatározott szolgáltatásokat fog tartalmazni és ezen felül csomagokat lehet vásárolni, amelyek olyan termékeket tartalmaznak, mint mondjuk az ingyenes fedélzeti wifi, a személyre szabott menü, vagy nagyobb személyes teret biztosító ülések és ehhez társul a személyre szabott árazás is.

Az alap jegyár mellé Traveler és Efficiency csomagok, valamint ezek bővített, „Plus” variánsai kerülhetnek a piacra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Lufthansa

Harry Hochmeister, a Lufthansa egyik ügyvezetője a lapnak nyilatkozva azt hangsúlyozta, hogy a csomagokkal a sztenderd business classnál sokkal jobb terméket lehet majd összeállítani, és egyetlen egy ma is elérhető szolgáltatást sem szüntetnek meg az alap jegyár esetében, így a lounge belépők is megmaradnak.

Jelentősen egyszerűsíti flottáját a Lufthansa

Szintén a napokban jelentette be a légitársaság, hogy 1,5 százalékos költségcsökkentést tervez, ennek egyik lépése a flotta egyszerűsítése. Az Aero.de cikke szerint az intra-európai járaton csak A320-as és A321-es Airbusok szolgálnak majd.

A légitársasági csoport most 14-féle típusváltozatból álló hosszútávú flottája 2025-re hétféle gépre redukálódik: Airbus A330-300, A350-900, A380, valamint Boeing 777-300ER, 747-8i, 777-9 és 787-9 szolgál majd a flottában.

Az A330-200-asokat, a Boeing 767-300-asokat, 777-200ER-eket és 747-400-asokat addig kivonják, a cargo üzletágban pedig a háromhajtóműves MD11-esektől búcsúznak el, helyettük Boeing 777F-eket üzemeltetnek majd.

Forrás: Lufthansa