Február elsejétől a Lufthansa-csoport összes légitársaságának járatain szigorodnak a maszkviselési szabályok, a „hagyományos” szövetmaszkok viselése immár nem lesz elegendő.

Az utasoknak FFP2 típusú, KN95/N95 szabványnak megfelelő, de szelep nélküli, vagy pedig sebészeti maszkot kell hordaniuk a repülés teljes időtartama, valamint a beszállás és kiszállás folyamata alatt.

Az új szabály a csoporthoz tartozó összes légitársaság minden járatára érvényes.

Forrás: Lufthansa

A német cég közleménye emlékeztet arra, hogy a fedélzeti maszkviselést a Lufthansa a világon az elsők között, már tavaly májustól kötelezővé tette.

A mostani szigorítás a Németországban bevezetett szabályokkal összhangban történt meg, a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben is kötelező az FFP2-es vagy sebészeti maszkok viselése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A csoport az érintett utasokat e-mailben, a közösségi oldalain és a weboldalán is tájékoztatja. A maszkviselés alól csak azok az utasok mentesülnek, akik rendelkeznek az utazás kezdete előtt legfeljebb 48 órával elvégzett negatív teszteredménnyel és egy orvosi igazolással, amely alátámasztja, hogy egészségügyi okok miatt nem tudnak maszkot viselni.

Eddig nem ajánlották az FFP2-es maszkokat

A kép alján látható az az angol nyelvű tájékoztató, amelyben a légitársaság kifejezetten nem ajánlja az FFP2-es maszkok fedélzeti használatát. Ez a tájékoztató még január 22-én is látható volt a Lufthansa weboldalán.

Érdekesség, hogy a Lufthansa oldalán még ma is szereplő utastájékoztató szerint eddig kifejezetten nem ajánlották az FFP2 típusú maszkok viselését az utasoknak a járatok fedélzetén.

Ezt azzal indokolták, hogy ezekben a maszkokban nehezebb a légzés, így egy járat teljes hossza alatt történő viselésük rosszullétet vagy egészségügyi problémákat okozhat, főleg azoknak az utasoknak, akiknek van valamilyen alapbetegségük.