Tel Aviv-i járatainak kivételével összes menetrend szerinti járatának üzemeltetését felfüggesztette december elejétől a grúz MyWay Airlines, köztük a budapestit is a légitársaság kereskedelmi igazgatójának közlése szerint.

A cbw.ge portál értesülése szerint a MyWay Airlinesnak a téli időszakban tapasztalható gyenge kereslet miatt nem sikerült megtölteni a Boeing 737-800-as gépeik férőhelyeit, valamint a súlyosbodó ukrán politikai helyzet erre még egy lapáttal rátett.

A légitársaságnak ezért nem volt más választása, mint a Kijev, Harkov, Róma járatok leállítása, köztük az október végén elindult Tbiliszi – Budapest útvonalat is felfüggesztették, a november végétől tervezett athéni járat pedig már el sem indult.

Ugyanakkor megjegyzendő, hogy a légitársaságnak a kezdetekben nem volt megfelelően működő online foglalási rendszere, és nem mérték fel előre az általuk elindított útvonalakon mutatkozó keresletet sem, így meglehetősen előkészítetlennek tűnt értékesítési szempontból a járatok üzemeltetése.

Forrás: My Way Airlines

A légitársaság szándékai szerint a nyári időszakra a hiányosságokat pótolják és felmérik, hogy mely útvonalakat érdemes újraindítani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A MyWay Airlines azt ígéri, hogy a törölt járatokra repülőjegyekkel rendelkező utasok az európai szabályoknak megfelelően visszatérítést és kártérítést kapnak.

A Myway Airlines 2018 januárban szerezte meg a nagygépes üzemeléshez szükséges Légi Üzemeltetői Engedélyt (AOC), majd egy hónappal később a kereskedelmi járatok indításához szükséges Üzemeltetési Engedélyt (OL). A cég 2018 májusában indította el első charter, majd júniusban első menetrend szerinti járatát, amikor megszerezte a nemzetközi üzemeléshez, például az EU légterébe történő belépéshez szükséges TCO tanúsítványt (Third Country Operator’s Certificate).

A kínai Hualing Group pénzügyi hátterével a légitársaság két Boeing 737-800-assal repül (4L-BQJ és 4L-MWA). A kínai befektető a cég 49%-os tulajdonrészét birtokolja, a maradék 51% a kereskedelmi igazgató Igor Aptsiauri neve alatt fut, azonban az elmúlt időszakban szárnyra kaptak olyan hírek is, hogy a légitársaság új befektetőket keresne a további működéshez és bővüléshez.