Az összes induló járatot törölték hétfőn a Berlin-Brandenburg nemzetközi repülőtéren (BER) a biztonsági terület dolgozóinak sztrájkja miatt, nem közlekedik a Ryanair Budapest és Berlin közötti járata sem.

Az MTI híre szerint a német fővárost és a körülötte elterülő Brandenburg tartományt kiszolgáló repülőtéren a szolgáltató szektor legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a ver.di hirdetett sztrájkot hétfőre hajlani fél négytől éjfélig.

A munkabeszüntetés miatt egész nap nem szállnak fel gépek. A sztrájk az érkező járatokat is érintheti. A légitársaságoknak kell eldönteni, hogy elindítják-e a BER-re tartó járataikat hétfőn – mondta a repülőtér szóvivője.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint törölték a Ryanair Budapest és Berlin között közlekedő FR196/7 számú járatát, amely fél 9-kor érkezett volna Ferihegyre és 8 óra 55 perckor indult volna vissza Berlinbe.

A Wizz Air W6 2315-ös számú Budapestről Berlinbe tartó járata viszont menetrend szerint elindult.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Berlin Airport

A sztrájk a ver.di és a reptéri biztonsági szolgálatok munkaadói érdekképviseletének (BDLS) tárgyalásához kapcsolódik. A szakszervezet a következő, április 27-én kezdődő tárgyalási fordulóra készülve nyomatékosítja követeléseit a figyelmeztető sztrájkok sorozatával, amely az utóbbi napokban számos repülőtéren, a többi között Hamburgban és Düsseldorfban is nehezítette a közlekedést.

A ver.di az utasok, a járatok személyzete és a teherszállító gépek rakományának biztonsági ellenőrzésesével foglalkozó dolgozóknak, országszerte nagyjából 25 ezer munkavállalónak igyekszik hétvégi, illetve magasabb éjszakai, ünnepnapi és túlórapótlékot kiharcolni. A BDLS a követelések nagy részét elutasítja, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy nem lehet bevezetni hétvégi pótlékot egy olyan ágazatban, amelyben általános a hétvégi munkavégzés.