Sztrájkba léphet ezer Jet Airways pilóta, mivel a friss tőke ellenére sincs esélyük arra, hogy fizetést kapjanak. Pedig az idén még egyszer sem utalt nekik a légitársaság.

A New Delhi Times értesülése szerint a pilóták azok után elégelték meg a helyzetet, hogy a Jet Airways mintegy 220 millió USA-dollárnyi friss tőkét kapott az indiai állami banktól, és így tovább üzemelhet, de ennek ellenére sem látnak semmi esélyt járandóságaik kifizetésére.

Az újság úgy tudja, legutóbb decemberben kaptak a pilóták fizetést, akkor is a bérük alig 13 százalékát utalta át a pénzügyi nehézségekkel küzdő légitársaság. A sztrájkot a pilóták azonnal lefújják, amint megkapják fizetésüket. A Jet Airways közlése szerint a decemberi bérüket kifizeti, de többet egyelőre nem tudnak adni. A sztrájk április 14-én kezdődhet el.

Fotó: AIRportal.hu

Egyes értesülések szerint a társaság napi 150 járatot üzemeltet, míg korábban 450 járat közlekedett, a flotta harmada pedig már nem repül, mert a társaság nem tudja fizetni a lízingdíjat.

A pilóták munkabeszüntetése még az eddiginél is nehezebb helyzetbe hozhatja a Jet Airways-t, mivel így szinte alig maradhat járata, amelyet üzemeltetni tud és bevételt generálhat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.