Sztrájkot helyeztek kilátásba az Alitalia dolgozói, ha nem kapnak az üzemeltetőtől megnyugtató válaszokat a cég jövőjével kapcsolatban.

Az ATW Online szerint a cég dolgozói a hónap végéig várnak megnyugtató választ végső soron az olasz kormánytól, hogy a cég hosszútávon is üzemképes marad.

Az Alitalia jövője 2017 májusa óta bizonytalan, ekkor vonult ki az Etihad a cég mögül, miután a dolgozók elutasították a költségcsökkentési tervet. Most pedig a társaság megmaradása miatt aggódnak.

Az olasz pilótákat tömörítő ANPAC vezetője, Stefano de Carlo azt mondta az Aviation Daily-nek, hogy az Alitalia értékesítéséről a hónap végéig kellene döntést hoznia a kormánynak, de eddig semmi nem történt, ezért megkongatták a vészharangokat és felhívták a kormány figyelmét arra, hogy jusson végre dűlőre a légitársaság jövőjével kapcsolatban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ha nem látják jelét a mozgolódásnak, akkor a dolgozók fognak megmozdulni és sztrájkolni fognak – tette hozzá.

Az Alitalia eladása már-már szappanoperába illő játszma, az Etihad kivonulása után a komrány kezébe került és azóta is közpénzzel kisegített légitársaságra több jelentkező is volt, a legkomolyabb talán a német Lufthansa-csoport, de Carsten Spork vezérigazgató jelezte: csak egy karcsúsított, átszervezett Alitaliát tud és akar átvenni.

A tavaszi választásokon nyertes populista Movimento Cinque Stelle (5 Csillag Mozgalom) Giuseppe Conte vezette kormánya viszont az eddigi nyilatkozatok szerint nem akarja privatizálni a céget, inkább Kínában keresnek befektetőt