Augusztus végétől heti egy, ősztől kettő, jövőre pedig már három járat közlekedik Budapest és Taskent között, az év végétől pedig a Wizz Air repül a szintén üzbegisztáni Szamarkandba.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az üzbég-magyar kormányközi gazdasági vegyes bizottság 8. ülését követő sajtótájékoztatón bejelentette a korábbi hírekkel egybehangzóan, hogy augusztus végén közvetlen járatot indít Taskent és Budapest között az üzbég Qanot Sharq Airlines.

A miniszter szerint a járat kezdetben hetente egyszer, majd ősztől heti két alkalommal repül, jövőre pedig már hetente háromszor.

A járatnyitáshoz szükséges hatósági engedélyek kiadása már a végső fázisában van – tette hozzá Szijjártó.

Az Aeroroutes menetrendelemző oldal információi szerint az első járat augusztus 20-án a kora reggeli órákban érkezik Budapestre, amelyet Airbus A320-as teljesít. Szeptember hónapra egyelőre nem foglalható a járat. (Frissítve 2023. augusztus 18.)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Qanot Sharq

A tárcavezető bejelentette azt is, hogy
a Wizz Air a tervek szerint idén év végén közvetlen járatokat indít Budapest és Szamarkand között, de ezzel kapcsolatos egyéb részleteket egyelőre nem közölt.

Emlékeztetett: a magyar érdekeltségű Wizz Air Abu Dhabi már üzemeltet járatokat az Emírségek fővárosa és Taskent, illetve Szamarkand között.

Fotó: AIRportal.hu