Felfüggeszti összes Milánó-Malpensa repülőtérről közlekedő járatát az Alitalia március 9. hétfőtől április 3-ig az olasz kormány által elrendelt vesztegzár miatt, a kisebb Linate repülőtérről csak belföldi járatokat üzemeltet az olasz légitársaság, és a normál menetrendnél ott is jóval kevesebbet.

Olaszország északi részén, a koronavírus-járvány által leginkább érintett területeken, beleértve Milánót is vesztegzárat rendelt el az olasz kormány vasárnapra virradóra.

Az Alitalia erre reagálva a következő változtatásokat lépteti életbe március 9. hétfőtől, amelyek a cég közlése szerint a vesztegzárat elrendelő dekrétumnak megfelelően április 3-ig tartanak:

  • a Malpensa repülőtérről az Alitalia sem belföldi, sem nemzetközi járatot nem üzemeltet
  • a Linate repülőtérről csak belföldi járatok indulnak, azok számát is csökkenti az Alitalia a normál menetrendhez képest. A nemzetközi utazókat a római Fiumicino repülőtéren történő átszállással szolgálja ki a légitársaság
  • a velencei repülőtérről az Alitalia csak Rómába teljesít járatokat, a szokottnál alacsonyabb napi járatszámmal.

Az Alitalia utolsó milánói járata a New Yorkból érkező AZ 605-ös lesz, amely hétfőn 10:40-kor száll le Malpensán.

A légitársaság közlése hozzáteszi, hogy a kereslet visszaesése és az egyre több utazási korlátozás miatt már korábban is csökkentették járataik számát a régióból. A cég az érintett utasoknak átfoglalást, vagy visszatérítést biztosít.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, a Wizz Air és a Ryanair, valamint a Budapest Airport vasárnap közölte, hogy a magyar kormány határozatának megfelelően hétfőtől teljesen leállnak a repülőjáratok Észak-Olaszország és Magyarország között.