Több százan rekedtek Santo Domingo nemzetközi repülőterén, mert a a Dominikai Köztársaság hatóságai felfüggesztették a Pawa Dominicana üzemelési engedélyét.

A Miami Herald beszámolója szerint azért függesztették fel minimum 90 napra az ország legnagyobb légitársaságának üzemelési engedélyét, mert nem fizette a hiteleit. A leállás pillanatában 3 millió dollár tartozása volt a repülőtér üzemeltetője, vagyis az állam felé, és további 5 millió dollárral tartozott magánszemélyeknek.

A húzás miatt az utasok, akik Santo Domingba érkeztek a Pawa valamelyik járatával indultak volna tovább, azon kapták magukat, hogy a járatukat törölték, senki más nem jön értük. Mivel a környékbeli szállodák nagyon drágák, az utasok a terminál épületében maradtak, és ott alszanak, és várják, hogy valaki elszállítsa őket célállomásukra.

Fotó: Pawa Dmenicana

A légitársaság nem kommentálta a híreket, annyit közöltek, hogy az érintett utasoknak 2-3 hetet kell várniuk arra, hogy visszatérítsék a jegyek árát. Honlapján a légitársaság azt kéri utasaitól, hogy ne menjenek ki a repülőtérre, mert az ottani ügyfélszolgálati irodák zárva vannak. Közölték továbbá: folyamatosan dolgoznak azon, hogy megoldást találjanak a helyeztre

A 2015-ben alapított Pawa Dominicana Las Americanas Nemzetközi Repülőtérről üzemeltet járatokat elsősorban a Karib-térségbe, illetve az Egyesült Államokba. A leállás előtt hét gép volt a flottába, ezek a McDonell Douglas MD-80-as széria különböző variánsai voltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.