A téli menetrendi időszakban a Vueling több mint harminc új járatot indít Párizs–Orly repülőtérről, miután a spanyol fapados jutott hozzá az Air France korábbi résidőihez.

Az Airways Magazine szerint az International Airlines Group (IAG) fapados leányvállalata egyebek között Németországba, Norvégiába, Svédországba, Marokkóba és Írországba indít járatokat a Párizstól délre lévő repülőtérről.

A Vueling összesen 32 új útvonalat hirdetett meg, miután sikeresen pályázott az Air France résidőire.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

Mint ismert, az Air France több milliárd eurós állami támogatást kapott, amelynek egyik feltétele az volt, hogy a belföldi hálózatot vissza kell vágnia a cégnek, emellett több résidőt is vissza kell adnia Orly-n.

A Vueling összesen napi 18 slotra jelentette be igényét, az Európai Bizottság mint versenyjogi szerv első számú pályázóként tartotta nyilván a barcelonai székhelyű diszkont légicéget. Már korábban is jelen volt Orly-n, most 20 új járatot jelentett be, a résidők megszerzésével sikerül a kínálatot 32 járattal bővíteni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Egyesült Királyságban 6, Spanyolországban és Olaszországban 5-5, Dániában pedig egy új város válik elérhetővé az IAG diszkont leányának hálózatán. Az első járatok november 2-án szállnak fel.