Tovább csúszik a norvég diszkont légitársaság első Boeing 737 MAX 8 gépének átadása. A típus első európai üzemeltetője a Norwegian Air Shuttle csak június végén veheti át az első, új generációs hajtóművekkel felszerelt keskenytörzsű repülőgépét.

Forrás: Boeing | © AIRportal.hu

Forrás: Boeing

Az átvételt eredetileg május végére időzítették, majd június 13-ra halasztották, de a jelen állás szerint még ehhez képest is bő kéthetes csúszás várható.

A korábbi információk szerint a késést a LEAP-1B hajtóműveknél felmerült probléma okozta, de ezt a gyártó nem erősítette meg.

A Boeing nem árult el részleteket a csúszás okáról, csak annyit közölt, hogy az átadási folyamat során kisebb problémák merültek fel.
Az átadást azért ütemezték át, hogy ezeket a problémákat megoldják.

A Norwegian az átadási ceremónia után a seattle-i Boeing Fieldről Oslóba repüli át a gépet, melynek függőleges vezérsíkjára a légiközlekedés egyik meghatározó személyisége, Sir Freddie Laker képét festették.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábbi hírek szerint a Norwegian vette volna át a 737 MAX bevezető légitársasága címet az amerikai Southwesttől, de végül mindkettejüket megelőzte a maláj Malindo Air, mely május közepén vette át az első MAX-ot. A Southwest végül csak októberben állítja fogalomba a típust, a világon harmadikként.

A Norwegian az Egyesült Királyság és Írország összesen öt repülőteréről három, az USA keleti partján található, másodlagos repülőtérre teljesít majd járatokat új generációs, keskenytörzsű Boeing 737 MAX repülőgépeivel, a késés miatt a MAX-ok megérkezéséig a járatokat a meglévő 737 NG gépeikkel indítják.

A low-cost légitársaság Edinburgh, Belfast, Cork, Shannon és Dublin repülőtereiről New York, Boston és New England környékén található másodlagos repülőterekre hetente összesen 38 járatot közlekedtet majd.

Forrás: Norwegian | © AIRportal.hu

Forrás: Norwegian

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!