A Boeing Dreamlinereket érintő hajtóműhiba miatt a LOT kénytelen az év végéig gépbérlessel megoldani a budapesti tengerentúli járatok üzemeltetését – tudta meg az AIRportal.hu.

Egy belső feljegyzés szerint a Rolls Royce Trent hajtóműveket érintő átvizsgálások, javítások és hajtóműcserék tovább húzódnak, ezért a LOT egyes Dreamlinerei kiesnek a napi üzemből.

Mivel a menetrendet fent akarják tartani, az Air Europával aláírt lízingszerződése pedig szeptember elején lejár, a LOT kénytelen újabb wet-lease szerződéssel gépet bérelni.

Vélhetően a szűk kapacitások miatt végül a portugál Euroatlantic lízingcéggel kötöttek szerződést, amely az év végéig szól. Úgy tudjuk, ezeken a járatokon is lesz magyar légiutas-kísérő, ahogy az Air Europa által bérelt gépeken is.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

Ennek értelmében december 31-ig Boeing 767-300-asok teljesítik a New York-i és chicagói LOT járatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lapunk az üggyel kapcsolatban kereste a LOT-ot, amint válaszolnak kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Adrian Kubicki, a LOT szóvivője korábban az AIRportal.hu-nak azt mondta,  a Rolls-Royce hajtóművek idő előtti fáradásos meghibásodásaimiatt egy Dreamlinert az erőforrás cseréje miatt ideiglenesen ki kell vonni a flottából.

Akkor hangsúlyzta, hogy előre nem látható, hogy a közeljövőben milyen intézkedéseket kell majd hozniuk a Rolls Royce Trent 1000-es hajtóművek javítása, esetleges cseréi miatt, minden a brit gyártó szakemberein múlik. Megjegyezte még, hogy globális problémáról van szó, amely miatt több Dreamliner sem szállhat fel. A LOT mindent megtesz annak érdekében, hogy minimalizálja a negatív hatásokat – tette hozzá.